Nasveti 3 MIN

Zimski paket za v avtomobil, ki bi ga moral imeti vsak voznik

Vstop v zimske mesece ne prinaša le slikovitih zasneženih pokrajin, ampak tudi zahtevne vremenske razmere, ki postavljajo na preizkušnjo naše vozne sposobnosti in varnost na cesti. Da bi ohranili nadzor nad volanom in varnost poti, je nujno imeti ob sebi zanesljivega spremljevalca - zimski paket za v avtomobil. Zaupali vam bomo 7 stvari, ki bi jih moral vsebovati.


1. Prenosni polnilnik za telefon/baterija

Gotovo se vam je  že zgodilo, da ste obtičali sredi ničesar, baterija na telefonu pa je kazala 1%. Zato je nujno, da imate v avtomobilu vedno prenosno baterijo oziroma tako imenovani ‘‘power bank’’. Tako boste lahko polnili telefon kjerkoli in kadarkoli. Lahko bi celo rekli, da vam lahko investicija v prenosno baterijo reši življenje v primeru nesreče v zimskih razmerah. Zato si naredite uslugo, investirajte kakšen evro in poskrbite za brezskrbno zimsko pot.

2. Strgalo za led

Parkiranje na prostem v zimskih razmerah je lahko prava nočna mora. Ko se vrnete k avtomobilu, lahko takoj opazite plast snega ali ledu in veste, da se ne boste mogli kmalu odpraviti naprej. Priporočamo vam, da investirate v strgalo z dolgim ročajem, kar bo poenostavilo čiščenje oken, ogledal in luči. Spet lahko rečemo, da bo investicija v kakovostno strgalo za led, ki je primerno za vaše vozilo, olajšala proces odstranjevanja ledu in poskrbela, da se boste lahko čimprej nadaljevali avanturo.

3. Lopata

Ko imate res nesrečo in se znajdete ujeti v snežnem plazu ali blatu, vam lahko lopata reši življenje. Z njo lahko odstranite sneg okoli vrteče se gume ali dodate svež sneg, da izboljšate oprijem pnevmatik. Predlagamo vam, da izberete zložljivo lopato, ki zavzame malo prostora v prtljažniku. Naložba v kakovostno in vzdržljivo lopato vam lahko prihrani veliko časa in poskrbi, da se boste med vsako zimsko avanturo počutili bolj varne.

4. Komplet orodja

V avtomobilu se lahko pojavijo manjše težave, kot so izguba vijaka ali puščanje zraka iz pnevmatike. Zato je pametno imeti komplet osnovnega orodja, ki vključuje izvijače, klešče, ključe, in morda celo rezervne vijake. S tem orodjem boste lahko hitro in enostavno rešili manjše težave na poti, brez potrebe po obisku mehanične delavnice.

5. Svetilka

Svetilka je uporabna za signaliziranje drugim vozilom, iskanje stvari v prtljažniku ponoči ali reševanje težav pod pokrovom motorja. Prav tako je neprecenljiva, če morate ponoči poiskati pomoč. Investicija v vzdržljivo in svetlo prenosno svetilko vam bo zagotovila zanesljivo vir svetlobe v primeru nesreč v zimskih razmerah.

6. Odeje in dodatna oblačila

Če se med zimo ves čas vozite z avtomobilom oziroma niste veliko izpostavljeni mrazu, mogoče tudi niste vedno primerno oblečeni. In takrat vam lahko, odeje, stari puloverji, tople nogavice, škornji in debele hlače v prtljažniku rešijo dan. Če ste omejeni s prostorom vam predlagamo, da v prtljažnik date samo najnujnejše. Važno je, da imate nekaj, kar vam bo zagotovilo udobje in varnost v primeru hladnega vremena.

7. Prigrizki in voda

Čeprav se to danes redno zgodi, lahko v zimskih razmerah ostanete ujeti v avtu. In takrat boste rabili nekaj za okrepitev. V avtu imejte vedno zalogo nepokvarljivih prigrizkov in plastenk vode. Verjemite nam, tudi če morate počakati le nekaj ur, se boste počutili bolje, če boste imeli pri roki vsaj nekaj za pod zob.