Obvestila 1 MIN

Preventivna akcija "Varno v življenje"

V našem Regia Centru PE Primskovo so pregledniki, skupaj s policisti, z veseljem sodelovali pri preventivni akciji »Varno v življenje«. Pridružili so se tudi gasilci, ki so navdušili radovedne prvošolčke.


Tudi letos smo v sodelovanju s Policijsko upravo Kranj v našem Regia Centru PE Primskovo gostili učence prvih razredov OŠ Matije Čopa na preventivni akciji »Varno v življenje«, ki je potekala 11. oktobra 2023.

Namen akcije je poskrbeti za vzgojo otrok, predvsem na področju prometne varnosti, s poudarkom na spoštovanju cestno prometnih pravil, vključno s tehnično brezhibnostjo vozil, ki v veliki meri pripomorejo k varnosti v cestnem prometu.

Bilo je prav zabavno in predvsem poučno. Učenci so v razgovoru s policistom ponovili pravila v cestnem prometu in pregledali opremo, ki jo potrebujejo za varno udeležbo v prometu. Ogledali so si notranjost policijskega vozila ter se neizmerno zabavali ob vklopu sirene. Občudovali so podvozje vozila in spoznali osnove delovanja vozila, s poudarkom na tehnični brezhibnosti. Pri tej pomembni preventivni akciji so sodelovali tudi gasilci, ki so prav tako navdušili radovedne prvošolčke.

Preventivno akcijo smo zaključili s širokimi nasmehi na obrazih otrok in učiteljic.