Nasveti 3 MIN

Nakup novega vozila

Nakup novega vozila je pomemben dogodek za posameznika ali celo družino, obenem pa navadno tudi velik finančni zalogaj. Preden se podate v lov za nov avtomobil, si postavite mejo, do kam gre vaš proračun. Dober premislek in priprava na nakup sta ključna!


Dobri nasveti za nakup novega vozila

Nakup novega vozila je pomemben dogodek za posameznika ali celo družino, obenem pa navadno tudi velik finančni zalogaj. Preden se podate v lov za novo vozilo, si postavite mejo, do kam gre vaš proračun. Dober premislek in priprava na nakup sta ključna!

Kako izbrati model in znamko vozila

Enostavno, pomislite na svoj stil življenja. Ali potrebujete vozilo za dolge ali krajše relacije? Diesel motorji se ogrejejo kasneje kot bencinski, zato si slednjega z manjšo prostornino omislite takrat, ko dnevno prevozite res kratke razdalje. Imate veliko družino z majhnimi otroci, se boste v vozilu navadno vozili le vi? So vam pri srcu karavani, terenci, enoprostorci ali hitri športni avtomobili? Pri izboru upoštevajte tudi tri pomembne stvari: velikost, uporabnost in zmogljivost.

Prva velika naloga pri nakupu novega vozila je torej skrben razmislek o vaših potrebah. Druga velika naloga je razmislek, kakšno dodatno opremo si želite in koliko ste zanjo pripravljeni doplačati.

Priporočamo vam, da se raziskovanja znamk in modelov vozil lotite preko interneta, obisk avtohiše pa je naslednji nujen korak. Če je le mogoče, si pri svojem prodajalcu omislite testno vožnjo izbranega modela. Pri Regia Group vam toplo priporočamo pregled avto znamk Citroën, Dacia, Nissan, Opel, Renault ali Peugeot. To so blagovne znamke, s katerimi živimo in rastemo že desetletja.

Izognite se pastem in nevarnostim

Ob nakupu novega vozila se ne pustite zapeljati na videz ugodnim ponudbam trgovcev, saj te s seboj lahko prinesejo nepredvidene dodatne stroške pri naročilu. Izberite zaupanja vrednega prodajalca vozil, ki bo z vami v vseh fazah nakupa: pri raziskovanju, odločanju in končni odločitvi. Nakup vozila se ne zgodi čez noč, zato je potreben razmislek: izognite se impulzivni odločitvi.

Nakup novega vozila spremljata dva faktorja. Prvi je čustveni: barva in izgled vozila, že si predstavljate, kako elegantno vas bo pripeljal do oddaljenega smučišča, vsako soboto ga boste odpeljali v avtopralnico, v glavi imate že izbrane odlične gume in že si predstavljate, kako boste kolegom opisali moč motorja pod pokrovom. Drugi faktor pa je racionalni: ta nas povpraša po stroških izbranih pnevmatik, porabi goriva, strošku registracije in zavarovanja… Zato je tretja pomembna naloga za vas, da si preračunate letne stroške vzdrževanja vašega novega vozila.

Raziščite tako pogoje financiranja kot samo garancijo vozila

Raziščite način financiranja, ki je v skladu z vašimi finančnimi zmožnostmi. V kolikor potrebujete kreditne in leasing ponudbe, najprej zamislite, kakšen znesek lahko plačate takoj in kakšen vsak mesec. Ponudbe pridobite pri različnih ponudnikih.

V izogib kasnejšim zapletom se s trgovcem že pred nakupom natančno dogovorite o trajanju garancijske dobe in tem, kaj vse garancija zajema. Mnogo kupcev se odloči za podaljšano garancijo, povprašajte prodajalca o njej. Ne pozabite se pozanimati tudi, kako izbrani prodajalec rešuje reklamacije. Zaupanja vredni prodajalci k reklamacijam pristopajo resno. Pred nakupom preverite tudi servisni načrt vozila, saj lahko na njegovi podlagi ocenite predvidene stroške vzdrževanja.

Če morate še pred nakupom novega vozila prodati starega, je hitra in udobna rešitev, da izberete trgovca, ki bo vaše staro vozil vzel v račun.

Ne pozabite na urejeno zavarovanje in registracijo vozila

Najboljši dan je tisti dan, ko vam prodajalec preda ključe vozila, vi pa na enem mestu opravite tudi registracijo in sklenete zavarovanje v poslovalnici Regia Group. Priporočamo vam, da pri novem vozilu poleg obveznega avtomobilskega zavarovanja doplačate še za dodatno kasko kritje, ki vas reši skrbi ob morebitni neljubi nezgodi, prometni nesreči ali kraji vozila.

Pa srečno z nakupom!