Obvestila 2 MIN

Nakup e-vinjete 2022 v Regia Centru

Uredite vse za vaše vozilo na enem mestu in opravite nakup nove e-vinjete v enem izmed REGIA CENTROV.


V Sloveniji se za uporabo avtocest in hitrih cest zaračunava cestnina. E-vinjeta je sodoben način plačevanja cestnine za motorna vozila z največjo dovoljeno maso do 3500 kilogramov.

E-vinjeta je vezana na registrsko označbo vozila. Ob nakupu morate zato navesti pravilno registrsko številko in državo registracije vozila ter izbrati e-vinjeto za pravilen cestninski razred. Če se registrska številka v sistemu e-vinjete ne ujema z registrsko označbo vozila, ki uporablja avtocesto ali hitro cesto, to pomeni, da cestnina ni plačana. Za pravilnost vnosa registrske označbe in izbiro cestninskega razreda je odgovorna stranka.

POMEMBNO: Vse vrste e-vinjet je možno kupiti tudi s kasnejšim začetkom njihove veljavnosti. To pomeni, da lahko prvi dan veljavnosti e-vinjete določite do največ 30 dni vnaprej (vključno z dnevom nakupa).

Kupite e-vinjeto v REGIA CENTRU

V vseh naših REGIA CENTRIH lahko od 1. decembra 2021 dalje kupite letne in polletne e-vinjete. Nova letna e-vinjeta bo veljala 365 dni od datuma, ki ga boste izbrali. Tedenske in mesečne vinjete se bo do 31. januarja 2022 še naprej uporabljalo v obliki nalepke. S 1. februarjem 2022 pa bo tudi tedensko in mesečno uporabo cestninskih cest mogoče plačati samo še z e-vinjeto.

Ne izgubljajte časa po nepotrebnem in uredite vse za vaše vozilo na enem mestu, v REGIA CENTRU.

Kako poteka nakup e-vinjete v REGIA CENTRU?

  1. Referentki sporočite cestninski razred svojega vozila in vrsto elektronske vinjete, ki jo želite.
  2. Določite datum začetka veljavnosti vaše nove vinjete (največ 30 dni v naprej).
  3. Referentki zaupajte registrsko številko vašega vozila in državo registracije .
  4. Referentka bo podatke vnesela v sistem e-vinjete, kjer bo vaša vinjeta dobila svojo edinstveno ID-oznako.
  5. Na koncu prejmete natisnjeno potrdilo o nakupu e-vinjete.