Nasveti 2 MIN

Katero motorno olje je pravo za moje vozilo?

Glavna naloga motornega olja je, da podmaže vse notranje dele motorja in preprečuje, da bi se med seboj drgnili, kar bi lahko privedlo do resnih okvar. Ta vitalna tekočina tudi preprečuje, da bi se v motorju nabirala umazanija, obenem pa hladi motor.


Kdaj menjati olje?

Menjava olja je najosnovnejše mehanično opravilo. Priporočamo, da redno preverjate nivo količine motornega olja, na nevarno nizek nivo pa vas bo navadno opozorila tudi lučka na instrumentni plošči vašega vozila.

Običajno je potrebno menjavo motornega olja opraviti med 10.000 km in 30.000 prevoženimi kilometri oziroma na 1-2 leti. Interval menjave je različen pri vsakem vozilu, odvisen pa je od starosti vozila, tipa vozila in motorja … Skrb za redno menjavo je izredno pomembna, spada v sklop servisa in rednega vzdrževanja avtomobila. Tako podaljšujemo življenjsko dobo vozila, skrbimo za varnost, vozilo pa naj bi ob redni menjavi porabil tudi manj goriva. Priporočamo, da ob postopku menjave olja vedno opravite še menjavo oljnega filtra, ki iz motornega olja odstranjuje nečistoče.

Na čas menjave motornega olja v vašem vozilu pa lahko vpliva tudi način vožnje. Ste vedeli, da je motor najbolj obremenjen v krajših relacijah, ko se motor ne ogreje? Takrat prihaja do večje mehanske obrabe motorja.

Katero motorno olje izbrati?

Priporočili za vrsto in tip motornega olja sta napisana že v knjižici, ki jo dobite ob nakupu vozila. Pomembno je, da motorno olje ustreza tem specifikacija. V kolikor na servis prinesete svoje motorno olje, natančno preverite kakovost in primernost izbora. Najpomembnejši nasvet: nikoli ne varčujte pri izbiri motornega olja. Napačno olje, premalo olja ali staro olje lahko v hipu uničijo motor. Pomembno je tudi, da ne pride do zamenjave olja za dizelski ali bencinski motor.

Menjava motornega olja pri Regia Group

Nudimo vam hiter in strokoven servis, kjer seveda opravimo tudi menjavo motornega olja. Naši strokovnjaki bodo celoten postopek opravili kakovostno in po ugodni ceni. Preverite lokacije, kjer lahko opravite servis vašega vozila. Menjava olja sicer traja do 30 minut, naši strokovnjaki na opravljeno delo zagotavljajo garancijo storitve.

Imate dodatno vprašanje? Pišite in vprašajte naše strokovnjake.